Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kasvatus

Meille ei jonkun tiettyä rotua edustavan pentujoukon tuottaminen ei ole niinkään tärkeää. Me harjoitamme enemmänkin omien koiriemme tarjoamista muiden käyttöön. Rikkinäisen koirat siis vain harvoin osallisina pentueissa, joissa molemmat vanhemmat asuvat täällä. Myös niitäkin pentueita kuitenkin joskus nähdään.

Rikkinäinen jalostukseen?

Kuten jo on mainittu, Rikkinäisen koiria annetaan enemmänkin käyttöön muille, koska tahdon taata monipuolisen sukutaulun, jossa ei esiinny sukusiitosta. Meillä on kuitenkin ehtoja, jotka sinun ja omistavasi koiran, jota tahdot jalostuksessa käyttää, tulee täyttää.

Jos lainaat urosta...

✔ Nartun tulee edustaa samaa rotua kuin uros, jota tahdot minulta käyttää.

Koirien värit on mahdollista yhdistää ilman pennuille koituvia terveyshaittoja, ei kahta soopelia tai merleä eikä muitakaan kiellettyjä yhdistelmiä!

✔ Oman narttusi sekä lainaamasi uroksen täytyy molempien olla IRL-ajassa vähintään kuukauden vanhoja.

✔ Nartulla on edes jotain kilpailutuloksia virallisista, kilpailumääristä voidaan neuvotella!

✔ Minulla on uroksen omistaja mahdollisuus saada yksi pentu itselleni, jos tahdon.

Jos tahdot edelleen käyttää jotain minun koiraani jalostukseen, ota rohkeasti yhteyttä!

Oma kasvatustyö

Rikkinäisessä ei kasvateta mitään tiettyä rotua vaan pentueitasyntyy milloin mstäkin rodusta, jos vain saan sopivan yhdistelmän jostakin aikaiseksi. Oli pentue minkä rotuinen tahansa pidän kuitenkin aina tärkeänä terveyttä ja vanhempien hyviä ominaisuuksia, jotka täydentävät toisiaan. Pyrin saamaan vanhemmille jonkin verran kilpailumenestystä ennen pentuetta. Määrä ei saa koskaan korvata laatua, minkä pentueita ei tule ihan kauhealla vauhdilla ja hetken mielijohteesta syntyneitä ideioita lähden harvoin toteuttamaan.

Uudelle minulla ei ole juuri mitään vaatimuksia. Riittää, että pennun kanssa pyörähtää muutamat kilpailut sekä mielellään edes yhdessä näyttelyssä, jos pentu sai rakennekuvan itselleen. Tämän lisäksi rodunmukaisissa lajeissa kilpaileminen voisi olla kiva lisä, mutta mitään pakkoa siihen ei ole. Jokainen hyvä kilpailutulos lämmittää kyllä varmasti kasvattajan mieltä. Pentueet pysyvät sen verran pieninä, että jokainen pentu saa mukaansa jalostusoikeuden. Pennun kuolemasta, myynnistä tai pentueesta toivoisin saavani tiedon varsin nopeasti. Myynnin kohdalla saatan haluran koiran itselleni. Minua myöskin saattaa kiinnostaa ottaa tänne pyörimään oman kasvatin pentu.

Suunnitellut pentueet

Ei vielä suunnitelmia...

Syntyneet pentueet

Ei vielä syntyneitä pentueita...

©2019 Rikkinäisen - suntuubi.com